Persbericht Jazztival

Voor Jazztival 2012 in Alkmaar schreef ik onder meer dit persbericht.

Programma vierde Jazztival bekend!

2 maart 2012

De line-up voor het jaarlijkse Alkmaarse jazzfestival is rond. Vanaf vrijdag 23 maart zullen in Provadja en de Vigilantie op het Verdronkenoord het hele weekend tientallen optredens te zien zijn. Met grote namen als John Engels (met het Bluebird Quintet), Loet van der Lee, Gerard Kleijn, Leonie Tielemans, Kapok, Marina Popova en Robert Rook is de kwaliteit ook dit jaar weer gegarandeerd.

Het thema ‘Move your (J)azz’ staat garant voor een buitengewoon swingende editie. Jazztival start dit jaar op vrijdagavond in Provadja met de geweldige jazzfilm ‘Thelonious Monk: Straight no Chaser’, gevolgd door een nachtconcert van The Blindfold Test. Zowel binnen als buiten zijn er tijdens het hele weekend dansvoorstellingen. Tapdanseres Marije Nie is op zaterdag en zondag bij het Jazztival te gast. Zaterdag geeft zij een workshop en treedt ze op met de Burn Brigade big band. Op zondag is zij samen met Ton Mulders te zien als LS2 en te gast bij fado-zangeres Hendriktje. Vintage danceband ZooT en de salsa- en latinformaties Tipico Tampoco, Latin Adventure en Mrs Smith & The Boys From Brasil laten het publiek zelf de swing in de heupen krijgen.

Volop in beweging

Het rijke aanbod van stijlen en invloeden op Jazztival laat zien dat de hedendaagse jazz volop in beweging is. Met Afro-Cubaanse Latin jazz van het Thomas Böttcher Quartet, New Orleans Beat en R&B jazz fusion van 3 Elements, tot energieke jazzrock van Kapok en ultrafunkatronicjazzhippop van Azure Hiptronics komt er een enorme diversiteit aan muziek voorbij.

Alkmaarse talenten

Ook Alkmaarse en regionale talenten als Dirk Verhoef, Frank Stolwijk, Simone Honijk en Whoobab Swing treden op tijdens Jazztival, en dragen zeker bij aan een uitstekende festivalsfeer. Voor het volledige programma van het festival kijkt u op www.jazztival.nl. Kaarten via www.provadja.nl.

BartPersbericht Jazztival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *